Värske veri 2013

Rattamaailmas on praegu uued lepingud kuuldavasti kui kännu taga. Tugevad meeskonnad ei taha kuidagi allkirju välja anda. Ka CC Rota Mobilis on valikusõela väga tihedaks mätsinud, aga sellest hoolimata pääsesid kaks meest sealt peale ränkasid kehalisi katseid ning verega antud vannet läbi. Aastal 2014 vaadake hoolega üle õla, kui värskes magenta-värvi vormis mehed teie grupi kinni imevad. Tervitame omalt poolt Taikkit ja Mihklit ning anname tänase leheruumi neile kahele tegijale!

2013_VarskeVeri_1

Isikuandmed: Taikki Tillemann, lapsest saati Taix

Sünnikoht:
Kasvasin ja esimesed 20 aaastat veetsin Võrus

Iseloomustus:
Hingelt olen ma iginoor. Lõunas käin korra kuus – hea kumm tühjaks lasta nädalavahetustel. Kui just mingit rattaga sõitmise värki pole, eriti veel, kui rattale erineva numbrilise suurusega latakad peab ette kruvima. Siis hoian kummi pinges.

Rattataust: Rattasõidu avastasin enda jaoks 2004. a. kevadel, kui olin pühapäeva hommikul, „kergelt“ pohmase olemisega, Kloogarannas suvila väravast välja astunud, et oma maine kere mere äärde vedada. Järsku, ei tea kust ja ilma vähimagi hoiatuseta, ilmus hunnik liibuvate värviliste latekskostüümidega narre, istusid nemad ratta seljas ja hingeldasid ja karjusid midagi. Ma ei tea, kas mulle või omavahel. Ehmatasid, sain vähemalt poole oma pohmakast sinnasamasse kevadisele samblale jätta. Tegemist oli Paldiski-Tallin võistlusega, ehk tollal Nissan Cup nimeline aktsioon.

Paar nädalat hiljem toimus Elion Kõrve sõit. Ma möllisin ennast lastesõidule kirja, ostsin mingi ämbri ka pähe, uued tossud ja korras. Tutikas ratas, GT hinnaga umbes 4000 EEK. 11. koht 22km lõpuprotokollis tekitas samasuguse tunde, nagu Kangertil käesoleva aasta Vueltal 11. kohta saades. Tormasin siis HWX kaubandusketti  ja ostsin clipless pedaalid ja kingad, moodsama peakaitse vahendi ning alates järgmisest EC etapist ma lastesõite väga ei sõida. Haanja 100 on erand.

Olen käinud ka võõrkeelt kõnelevates riikides sõitmas, eelkõige Poola-Tsehhi sõitudel, 2013. aastal Prantusmaal. Kindel plaan ka edaspidi väljamaistest sõitudest osa võtta, Kohe kindlasti mitte tulemuse peale, vaid hea trenni, hea õlle ja reeglina ka hea seltskonna pärast.

Toitumisharjumsed: Söön peaaegu kõike, sellel aastal olen isegi oliividega sõbraks saanud. Kama meenub esimese asjana, mis ei meeldi. Õlut joon suurima hea meelega.

Pildigalerii

2013_VarskeVeri_Mihkel

Isikuandmed: Mihkel Laine, hetkel 23aastat noor

Sünnikoht: Pärit olen Pärnumaalt

Hetkeseis: Viimased aastad olen veetnud Tallinnas, õpin Tallinna Tehnikaülikoolis tsiviilehitust

Iseloomustus: Heast huumorist pean lugu ja leian ühise keele nendega, kes sama meelt on

Rattataust: Jalgratas on alati mind huvitanud. Juba väikese lapsena meeldis rattaga sõita ning tänu oma kodu asukohale sai avastatud ka metsaradasid. Sportlaskarjäär algas  2011. a. kevadel, kui hakkasin mõtestatult trenni tegema ja oma kilomeetreid ning tunde kirja panema. Sama aasta juulikuus soetasin esimese korraliku ratta ja varustuse ning koheselt sõitsin ka esimesed võistlused. Seni on need olnud eranditult maastikul.

Selle aja jooksul olen pidevalt olnud füüsiliselt heas vormis, nautinud peaaegu igat kilomeetrit ratta seljas ning veel rohkem nautinud igat kordaläinud võistlust ja kohtunud uute inimestega tänu rattaspordile. Kui ausalt tunnistada, siis eks ma olen oma hinge rattaspordile andnud ja olen fanaatik. Viimane võtab väga palju aega mu elust ja enamuse kallist vabast ajast. Ainuüksi rattaga sõitmine võttis 2013. aastal aega 290h, mille jooksul läbisin 6438 (MTB) kilomeetrit.

2013_VarskeVeri_Graafik
Mihkli tulemused Estoniancup sarjas läbi kolme aasta
Piltmõistatus: Milline värv on 2011 ja milline 2013?

Mulle meeldib, kui rada on tehniline, sest siis ei piisa ainult tugevast jalast, vaid tuleb ka sõites natuke pead kasutada ja kohati ka julgust üles näidata. Kruusal „vajutamisest“ ei arva ma midagi head ning TRM minu menüüsse ei kuulu. Kolm korda, mis ma olen Haanja100 sõitnud, on ainult head muljed.

Eesmärgid: Kui vähegi aeg lubab, sihin aastast läbisõitu ikka sinna 6000km peale ja aastas üritan vähemalt 30 võistlust teha. Mina enda jaoks mõisteid „vorm“ või „tippvorm“ ei tunnista. Vormi ajastus on aprillist kuni oktoobrini. Kõiki võistlusi võtan ühesuguselt ning lõdvalt ei tee midagi.

Pildigalerii