2013 Kuusalu Rattaralli

Kuusalu Rattaralli oli selle hooaja avapauguks Filter Maanteekarikasarjas. Eelmise hooaja Fakto Auto Rahvasõidu positiivse kogemuse najal tuli Alvarol mõte midagi sarnast ka sel aastal korraldada. Komeet Pille puudumisel  ja Püthagorase võrrandi lahendamise teel sai seekordseks toetatavaks naisratturiks valitud Andre õde Liisa “Naabrist parem” Kull! Peale selle, et ta ei kohku ära kipsikruvi nähes, on ta äärmiselt kuum nimi meie triatlonimaastikul, kus saavutas nt aastal 2012 TriStar 111  distantsil eestlastest 2. koha naiste arvestuses. Tema jala- ja peakuju arvesse võttes sai hooaja kalendrist välja valitud just Kuusalu Rattaralli. Kuna oodatav tempo võrreldes Fakto sõiduga tõotas kujuneda oluliselt kõrgemaks, kvalifitseerus meeskonda seekord vaid neli abilist, kellest kokku sai CCRM mini-rong:
Liisa Kull (liider)
Raul Talumaa (mansa kapten, superdomestique)
Kaido Kriisa  (Silverbacki tootetestija)
Janek Leer  (tõmbab Grete ja Liisi pikali)
Madis Türi (joogipoolise transportöör)

Närvikõdi lisamiseks läbis Alvaro veel ka Mallor Türna 15-min kiirkursuse kolonnis sõitmise kohta ja panime esimest korda ajaloos välja ka ametliku saateauto, kus Director Sportif’i kõrval täitis mehhaaniku-, kaardilugeja- ja piltniku kohuseid meie värskeim täiendus Helina.

2013_Kuusalu_Helina
Helina tegina stardisaginas endast poolkogemata ka autoportree

Sündmustest ette rutates me Gretet ja Liisit pikali tõmmata ei jõudnudki, selleks olid nad liiga väledad. Selle-eest sai aga 89 km sõita veremaitse suus, kus pinget jagus lõpumeetriteni. Kuna Alvaro, Kaido ja teiste mula on siin kodukal juba piisavalt avaldatud, siis jätame seekord sündmuste käigu avamise Liisale!

Liisa:
Enne starti mul ei olnud mingeid ootusi ega konkreetset lahinguplaani- tuleb see mis tulema peab. Stardis olin enda kohta suhteliselt rahulik, tavaliselt olen enne oma triatlone suhteliselt asotsiaalne. Stardipauk käis ja kihutasin minema. Esimestel kilomeetritel pandi normaalne kiirus peale. Vaatasin spidokat 50 + km/h, okei kannatan ära!  Vahepeal oli “roosade meeste tiim” mulle ka järgi jõudnud ja sõitsime ühe meeskonnana kõik koos.

2013_Kuusalu_Start
Vana rahu ise

Pidasim peagrupis vastu kuni esimese ringi tõusuni, kust lasime üles 36 km/h – see ei olnud hea mõte. Siit saabus esimene kooma minu jaoks.
Õnneks ma ei ole eriline allaandja tüüp, kuid sel hetkel ma mõtlesin küll, et kumm võiks minna, saaks puhata ja mina enam ei jaksa.
Loll jutt suhu tagasi! Kooma läks üle ja alates 45 km-st oli tunne juba väga hea!

Sõitsime oma 15 liikmelise pundiga, kus peale meie keegi väga tööd teha ei tahtnud. Alguses oli meiega ka Daisi Rist, kuid minu imestuseks
ta kadus pundist päris ruttu. Tempo oli meil iseenesest päris hea, kuni hetkeni, kui meie punti kukkus üks Pelotoni naisrattur, kes
lasi pundi ees tempo allapoole igasugust arvestust. Lisaks tiksus ta enamus ajast minu tuules. Tihti sattusin ka ise pundi etteotsa. Mul on
loll komme, et tahan eespool olla. Ma siis nagu kontrollin seda olukorda paremini ja näen ette, mis toimub. Kuid tänu CCRM tiimile oli see ainult enda raiskamine. Oleksin pidanud rohkem taga tiksuma. Teinekord olen jälle targem!

2013_Kuusalu_Punt
Janek tõmbab pundis kaelad pikaks, Liisa on jälle ette vedama imbunud

Proovisime ka karuselli sõita, aga kuna igalühel oli oma arusaam sellest, siis tulemuseks oli tõeline tsirkus. Õnneks keegi viga ei saanud!
Poisid küsisid mult kogu aeg, kuidas on, joo ka ikka , võta geeli jne. See oli hea tunne, et mul on oma meeskond, kellele saan toetuda ja kes
minu jaoks tööd teevad. Ilmselt tänu sellele olin stardis ka rahulikum.

Teadsin, et olen naistest 4-6 koha kandis ja et medalitele me täna enam ei sõida. Viimasel 10 km plaan oli Pelotoni pidurist  lahti saada, aga ka tema ümber oli väike kahemeheline tiim tekkinud. Otsustasime, et jätame selle “naiste kätši” finiši peale.  Kahjuks ca 700 m enne finišit tegime (toimetaja – saatusliku vale suuna valis numbrita rajal karussellitanud rattasepik A*** K***) vale manöövri, kui võtsime ringteed vasakult poolt. Meile tuli vastassuunast vastu 3-4 ratturit, tänu kellele pidin pidureid testima… Sinna siis see finišiheitlus ka jäi.

2013_Kuusalu_Grupikas
Perepilt

Viies koht sellegi poolest! Pole paha ! Järgmine kord oskame paremini ja süsteemsemalt sõita ning äkki siis on tulemus veelgi parem! Mina igastahes jäin VÄGA rahule. Aitäh!

Tulemused
Võistkondlikult tubli 21. koht
Lühemal maal tegi südi sõidu Ethel, kes kuuenda kohaga tõestas oma võimeid ka maantee grupisõidus.

Pildimaterjal:
Alvaro erakogu made by Helina Haavik

Galerii sündmustest rajal ajalises järjestuses